Cine sunt?

Fotoctino

Bine ai venit! Mă numesc Octavian, sunt născut și crescut în Arad, încă din anul 1981. Aceasta este pagina personală dedicată întru totul preocupării și pasiunii mele legate de fotografie și de activitățile fotografice în care am fost implicat, precum și cele viitoare.

Drumul meu într-ale fotografiei a început demult, dar cu etape răzlețe și încercări timide. Bunicul meu avea un aparat Smena cu care făcea poze în și pentru familie, prin drumeții și zile de naștere. Eram curios de aparat, dar n-am apucat să pun mâna pe el, doar pe blițul extern pe care-l folosea, din acela de trebuie ținut în priză.  Printr-a treia sau a patra am participat la 1 (una) oră la cercul foto de la Palatul Copiilor. Am fost dezamăgit. Era, într-adevăr, vina mea, că aveam așteptări prea mari, dar de unde să știu că ne va băga profa direct în lecții de optică și de indici de refracție și distanțe focale?! Am fugit mâncând pământul și nu m-am mai dus. Dar am rămas un admirator al imaginilor, al fotografiei în special urbană, jurnalistică sau de peisaj. Abia acum, la o vârstă mai „adultă” mi-am regăsit preocuparea și curiozitatea de atunci. Am absolvit un curs de perfecționare, în 2010, am devenit membru în Foto Club Arad din 2011 și de atunci am început să cresc. În fiecare zi câte puțin, fără ambiții mari sau expectanțe nerealiste. Rezultatul se regăsește pe acest sait.

Echipamentul meu este format din credinciosul Pentax K-x, cu obiectivele de kit, 18-55, 50-200, iar cu focus manual mai am încă 3, un Pentax-A 35-70mm F4, un Vivitar 135mm, F2.8 pe montura M42 și un obiectiv care mi-a ajuns la suflet, Pentax-A 50mm F1.7. Anul trecut am mai achiziționat un Pentax ME Super, pe film, care a venit cu un obiectiv Tokina RMC 28/2.8, pe care îl mai folosesc din când în când, dar nu foarte mult.

Dacă vrei să afli mai multe despre mine, despre fotografii, vrei să programăm o ședință sau ai orice altă întrebare, folosește cu încredere formularul de contact sau trimite un mesaj la adresa octi la fotoctino.ro.

Spune-ți părerea:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d